В. Симеонов: ГЕРБ и БСП обсъждаха коалиция още през 2013 г.

В. Симеонов: ГЕРБ и БСП обсъждаха коалиция още през 2013 г. | StandartNews.com

Идеята за коалиция между ГЕРБ и БСП била от 2013 г., обясни съпредседателят на Обединените патриоти Валери Симеонов пред Нова тв. Това бил единственият правилен изход от ситуацията, включително заради опасната геополитическа ситеация на Балканите и в Европа.

"Нямам доверие в третия играч. Още от сега иска да е премиер, да става министър", заяви той по Нова тв, като имаше предвид "Воля".

"Помолих Цветан Цветанов да предаде на г-н Борисов това, което ще изнеса в медиите след ден-два. Чухме се снощи с Цветанов. Аз го попитах дали е бил информиран Бойко Борисов и той ми каза, че го е информирал преди това. Не трябва да се губи време, защото има обществено напрежение по въпроса за правителство и сигурността му", коментира Симеонов във връзка с предложението, което оповести вчера за съставяне на широко правителство между ГЕРБ, БСП и "Обединени патриоти". По думите му министър-председателят и лицето не е толкова важно. "Трябва да спрем да робуваме на личностите, опарихме се неведнъж от Иван Костов, царя и, ще ме извинява, г-н Борисов", добави Симеонов.

Според него твърденията, че ЕС не иска партиотите във властта били измислици на хора като Лютви Местан.

Симеонов допълни, че през 2014 година лично се обадил на Бойко Борисов, за да му предложи да сложи за председател на парламента Михаил Миков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай