В петък ще е ясно разцепва ли се БДЦ

В петък ще е ясно разцепва ли се БДЦ  | StandartNews.com

Промени в съставите на праламентарните комисии предизвикаха спорове в групата

Спорове възникнаха в парламентарната група на БДЦ. Причината е решение на съпредседателя Красимира Ковачка, която според партньорите й от "Народен съюз", е решила да направи промени в постоянните комисии с кадри от своята партия без да ги консултира. Рокадите трябва да бъдат гласувани в петък.

„Промените подменят първоначално постигнатото разпределение, не са съгласувани с нас, няма решение на ръководството на групата, няма подпис на другия съпредседател Светлин Танчев", коментира Йончев, който е лидер на партия "Народен съюз". Под исканията стоят парафите само на 8-те депутати от партията на Ковачка. Идеята е във Вътрешната комисия Явор Хайтов, който е бивш зам.-министър на вътрешните работи, да бъде заменен от екстелевизионния водещ Росен Петров, а вместо Йончев председател на Комисията за българите в чужбина да стане Стефан Кенов. Подмяна изцяло с кадри на БДЦ има и в Комисията за борба с корупцията.

За да бъдат приети предложенията за комисиите обаче, те трябва да получат подкрепа и от останалите формации в НС. Затова Йончев и Танчев ще проведат разговори с шефовете на парламентарни групи и специално с ГЕРБ, за да установят дали са поемани ангажименти към Ковачка за преразпределение на силите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай