В Лондон се опитали да извадят от равновесие Борисов

В Лондон се опитали да извадят от равновесие Борисов | StandartNews.com

„Срещата на премиера с българите в Лондон протече в лош тон, съпроводен с много агресия и тон за тази агресия даде една дама, която подвикваше и крещеше. Тази дама е доста активна сред симпатизантите на „Атака". Всеки може да пита, каквото поиска, но ако чака отговор, трябва да даде възможност този отговор да се чуе". Това каза шефът на правителствената пресслужба Севделина Арнаудова, която с включи по телефона тази сутрин по Нова телевизия. „Целта беше премиерът да бъде изваден от равновесие", убедена е тя. 

Арнаудова отбеляза, че тон за агресия е дала първата дама, която поискала думата:„Същата въпросна дама, аз си направих труда да проверя, е доста активна сред симпатизантите на „Атака".

„На такива срещи се задават доста неудобни и провокативни въпроси, в което няма нищо лошо. Всеки е гражданин и може да пита каквото иска. Но ако очаква отговор трябва да даде възможност да се чуе този отговор. Такава възможност не беше дадена", коментира още шефът на правителствената пресслужба. 

„Вие видяхте ли в записа някой да изчаква премиера да отговори? Крещеше се, подвикваше се, наистина изключително грозно и махленско", заключи Арнаудова.

Малко след вкючването в ефир, медийният съветник на министър-председателя публикува нов коментар във Фейсбук: "Какво виждат в огледалото собствениците на БТВ и Нова след среща с Пеевски? За какво чакаше пред кабинета на премиера Лозан Панов и защо сега отрича контактите си с него? Забравихте ли, че Ченалова е подсъдима? Аз зададох тези въпроси. Те ми отговориха. Почти...". 

"По време на срещата на премиера с българи, живеещи в Лондон, скандали нямаше. Бойко Борисов се забавляваше с онази част от публиката, която се държеше по скоро като на футболен стадион, отколкото като в посолство. Затова и аз качих целия едночасов материал от срещата в Интернет и така хората разбраха цялата истина за случилото се там", коментира кореспондентът на Нова телевизия в Лондон Николай Барулов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай