В ЕП веднага харесали кандидатурата на Георгиева

В ЕП веднага харесали кандидатурата на Георгиева | StandartNews.com

България има един кандидат за генерален секретар на ООН и от днес тя се казва Кристалина Георгиева. България няма двама кандидати. Това коментира пред журналисти в Брюксел евродепутатът ни от ГЕРБ Андрей Ковачев по повод решението на правителството в състезанието за най-високия пост на ООН да влезе друг кандидат на страната ни. Ковачев обясни стъпките на кабинета с това, че представянето на Ирина Бокова до сега е незадоволително и шансовете й са изключително малки. "България трябваше да намери това решение, което е по-добре за нашата страна, независимо от всякакви предпочитания", убеден е Ковачев.

В кандидатурата на Георгиева той вижда много по-голям шанс за страната ни в състезанието. Като плюсове за Георгиева той изтъкна работата й по отношение на хуманитарната помощ, както и работата й в Световната банка. "Надявам се г-жа Георгиева да успее да убеди страните от Съвета за сигурност към ООН, че тя има визия, възможности, качества да води световната организация в тези много трудни времена", коментира още евродепутатът ни.

Като наш представител в ЕП Ковачев изтъкна, че още в първите часове на Георгиева като на кандидат коментарите от страна на други евродепутати са положителни. "Има много позитивен отзвук от моите колеги евродепутати във всички политически формации. Харесват много работата на г-жа Георгирева и са доволни", разкри Андрей Ковачев.

Всичко по темата четете в специалния раздел на "Стандарт" ТУК!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай