Уволнени губернатори скочиха на Герджиков

По-добре да си бе спестил мотивите, категорични са те

Уволнени губернатори скочиха на Герджиков | StandartNews.com

Приемаме решението да бъдем заменени, но не и мотивите, обявиха уволнени гурбернатори. Те дадоха пресконференция в централата на ГЕРБ. "Съгласен съм с решението на Министерския съвет. Ние сме хората, които прокарват политиките на правителството на месно ниво. При ново е нормално да има смяна. Не сме съгласни обаче с мотивите, че има сигнал за манипулиране на изборите. Можеше да няма мотиви, но това щеше да се сметне за политическа чистка. Нито един до сега не е освободен с такъв мотив. Трябва да се изчисти името на институцията", обяви Стоян Пасев, който бе начело на Варна.

"Не съм сърдит. Нямам и проблем, че съм сменен", допълни Димитър Иванов, който до скоро бе областен на Ямбол. "Никога до сега не е имало колебания към нас на изборите. Нима преди два месеца манипулирахме тези за президент? Приемам освобождаването си с гордо вдигната глава, но не и клеветите", продължи той.

"Не може така да се петни името на хората. Аз съм и преподавател в университет, трябва сега да се изправям пред студентите", кратък бе Пенчо Пенчев от Велико Търново. 

"Аз съм герой от втората серия на освободени, която бе свързана със св. Валентин и Трифон Зарезан. Приемам да бъда сменен, но не и така, както стана. Получихме на 14 февруари едно напомняне, че трябва да подадем молба за отпуск, ако ще се регистрираме за участие на изборите. Аз такава не съм подавал. На 15 февруари в 16,38 часа получих по електронна поща решение на МС, че съм осбоводен, защото съм подал молба за отпуск за участие в листа. Към тази дата в област Габрово няма регистрирана нито една листа. Няма как се сдобия и с копие от РИК. Защо използват лъжи? Без мотиви беше по-добре. И защо в 16,00 часа ме освобождават. До този момент съм правил плащания, провеждал съм събрания. Този ден брои ли се? Аз първи съм мандат областен. Имах честта да проведа само едни избори - за президент. Сега искам да питам те - манипулирани ли са?", заяви Николай Сираков от Габрово. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай