Уговорят Вучков да остане

Уговорят Вучков да остане  | StandartNews.com

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и зам.-председател на партията даде да се разбере, че въпросът с оставката на МВР-министъра Веселин Вучков ще претърпи развитие в следобедните часове. Цветанов допусна пред журналисти в парламента, че до фактическа оставка на Вучков може и да не се стигне, тъй като решението на МВР министъра може да е плод на емоция.

Пред журналисти в НС председателят на ПГ на ГЕРБ заяви категорично, че няма да е МВР министър дори и ако постът се оваканти.

"Изненадан съм от оставката на г-н Вучков, но не бих казал разочарован. Ще изляза да коментирам в момента, в който се чуя и с г-н Веселин Вучков и с премиера Бойко Борисов, защото мотивите трябва да бъдат ясни, за да мога да направя коментар, в момента какъвто и коментар да направя ще бъде повече емоционално изказване отколкото по същество по мотивите, които са провокирали тази оставка", допълни той.

Премиерът Бойко Борисов е разговарял с Вучков, а в следобедните часове предстоят още срещи между партиите подкрепящи кабинета по казуса.

Кънев се надява Вучков да остане

Минути по-рано съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев заяви, че счита, че оставката на вътрешния министър Веселин Вучков не е необратима, въпреки че тя бе приета от премиера Бойко Борисов.

"В рамките на деня ще имаме още разговори. Моето впечатление е, че няма окончателно решение, има възможности за още разговори", заяви той след кратка среща на вицепремиерите Румяна Бъчварова и Меглена Кунева с представители на четирите партии, подкрепящи кабинета. Кънев все пак посочи, че не е разговарял още с Вучков и не знае дали решението му е окончателно.

В отговор на въпрос дали главният секретар Светлозар Лазаров, за чиято смяна вътрешният министър настояваше, не е по-важен за премиера Бойко Борисов от МВР-шефа, съпредседателят на Реформаторския блок посочи, че се надява тази интерпретация да не е вярна.

"Мотивите, с които вътрешният министър подаде оставка, са лични. Има такива случаи, в които човек просто трябва да вземе такова решение. Няма да се усети никакво разклащане в сектор "Сигурност". Политически смятам, че партиите, подкрепящи мнозинството и ще намерят решение от факта, че МВР-шефът е взел своя лична посока. Работила съм с удоволствие и добри резултати с Вучков, но в момента усилията ми ще бъдат насочени в системата да няма луфт и несигурност", каза пред депутатите вицепремиерът Кунева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай