Цветлин Йовчев подаде оставка

Имам лични проекти, които не мога да съвместя с длъжността началник на кабинет на президент, заяви Йовчев

Цветлин Йовчев подаде оставка | StandartNews.com

София.  Началникът на кабинета на президента Росен Плевнелиев Цветлин Йовчев е подал оставка, съобщи самият той за Агенция „Фокус”.

Йовчев потвърди информацията, като заяви още: „В момента съм в отпуск и след приключването му няма да съм част от администрацията на президента”. На въпрос за мотивите за оставката му Йовчев отговори: „Имам лични проекти, които не мога да съвместя с длъжността началник на кабинет на президента. Те са все още в начална фаза и не бих желал да споделям повече информация. Мога само да кажа, че не са свързани с политика”.

По повод казаното от Яне Янев, че причина за оставката на началника на кабинета на държавния глава е изтичането на информация от президентството, Цветлин Йовчев заяви: „Господин Янев е погрешно информиран. Не е имало дори намек за подобно нещо. Не само това, практически е невъзможно някой да сподели факти, които не са му били известни”. Повече за това как вече бившият началник на кабинета коментира оставката си, вижте ТУК

От 1993 г. Цветлин Йовчев работи в НСС, където е бил на постовете началник на сектор, началник на направление и заместник-директор. Йовчев работи в ДАНС от самото й създаване като главен директор на главна дирекция „Контраразузнаване”. През 2008 г. напуска, а на 10 август 2009 г. е назначен за председател на Държавна агенция ”Национална сигурност”. На 16 февруари 2011 г. подава оставка, която е приета ден по-късно от тогавашния премиер Бойко Борисов. Впоследствие е назначен за шеф на кабинета на президента Росен Плевнелиев.

Преди няколко седмици Цветлин Йовчев бе спряган за бъдещ вътрешен министър в служебното правителство, както и за премиер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай