Цветанов защити Росица Димитрова

Цветанов защити Росица Димитрова | StandartNews.com

„Росица Димитрова нямаше друг полезен ход, освен да подаде оставка след всичко, което се изсипа върху нея. Тя работи повече от 20 години в социалната сфера и винаги е била съпричастна. Това не означава, че ще я изгубим като експерт. Евентуално може да бъде назначена като съветник към ресора на Валери Симеонов, за да може да продължи да работи", коментира в „Здравей, България" председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„В Ню Йорк тя е спала в общежитието на консулството и не е похарчила нито лев от бюджета на държавата, за да може да бъде в скъп хотел", допълни той.

"Росица Димитрова е имала планирана друга командировка, която не е била със средства от държавния бюджет. Три дни преди събитието е решено, че тя трябва да представи България на нужното високо ниво на 11-та сесия на Конференцията на страните по Конвенцията за правата на хората с увреждания в Ню Йорк. България е председател на форума за периода 2017-2018 г. и в това си качество организира конференцията", поясни още Цветанов.

По думите му тя е направила изключително много за хората с увреждания и винаги е работила в интерес на хората.
Министър Бисер Петков е издал заповедта за командировката, а след това процедурата се задейства от съответните служители по веригата към министерството.

Цветанов допълни, че самият той избягва да лети в бизнес класа заради подобни спекулации, които могат да излязат в публичното пространство и внушенията, които се правят след това.

Той коментира и протеста на майките на деца с увреждания. Цветанов поясни, че винаги е имало диалог с тях.
„Има един бюджет, който трябва да бъде разпределен солидарно на всички необходими сфери. Има много области, които са недофинансирани и това е проблем, който не е възникнал сега", коментира той.

Цветанов коментира и искания вот на недоверие заради проблемите в сферата на сигурността.
„Мотивите на БСП не отговарят на желанието и амбициите, които имат. Когато искат един вот на недоверие, трябва да си предложил някаква алтернатива. В мотивите им има много неистини", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай