Цветанов в носия за празника на Златоград

Цветанов в носия за празника на Златоград | StandartNews.com

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов бе гост на празника на традиционните родопски ястия в Златоград днес. С него бяха и евродепутатът Владимир Уручев, народният представител д-р Даниела Дариткова, областният координатор на ГЕРБ и кмет на Смолян Николай Мелемов и областният коррдинатор Недялко Славов.

„Виждам един успешен и обичан кмет, който успява да съхрани българското, който популяризира гостоприемството на родопчани. За мен е чест днес да съм част от празника на Златоград. Възхищавам се на това, което прави Миро Янчев в Златоград, в Родопите и в пограничния район с нашите съседи в Гърция", заяви Цветанов. Той облече македонска носия, която му бе подарена на наскоро на отбелязания от него юбилей. „Исках да я облека в подходяща атмосфера – на място, където човек може да се потопи в миналото и да се върне стотина години назад", посочи зам.-председателят на ГЕРБ.

„Показателно е, че целият екип от администрацията на кмета Миро Янчев са облечени в родопски носии и тези хора са част от целия този спектакъл. И аз съм убеден, че това ще бъде нов начин за популяризиране на обичаите и традициите в годините напред с цел съхраняване на българщината. Чест и почитания за такива кметове, които полагат усилия да съхраним ценностите си. Вчера разбрахме, че няма нито едно свободно място в Златоград, което означава че и местните жители са удовлетворени от политиката на местната власт, разбира се с подкрепа на държавата", посочи още Цветанов. По думите му, през втория мандат на Мирослав Янчев Златоград вече изглежда като един европейски град. „Мога да кажа, че изглежда по-добре от всяка погранична община в България, дори в съседна от Гърция", подчерта той.

Стотици гости и жители на Златоград пожелаха да се снимат за спомен с Цветан Цветанов, който се включи в хорото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай