Цветанов: В анкетата ни искат коалиция с РБ и Патриотите (ОБНОВЕНА)

Зам.-шефът на ГЕРБ направи силна самокритика за президентската кампания и загубата на партията

Цветанов: В анкетата ни искат коалиция с РБ и Патриотите (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

ГЕРБ се събра, за да обсъди стратегията си за предстоящия предсрочен вот. "Ще заложим на повече експертиза. Ще има промяна в кампанията ни", обяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-шеф на партията Цветан Цветанов по време на днешната неделна работна среща на партията. Над 300 членове на ГЕРБ се събраха, за да очертаят поведението си в предизборната кампания. На срещата е и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Винаги сме залагали на позитивна кампания. Това обаче явно не е най-работещото", очерта Цветанов. Негова е и задачата да направи анализ на изминалите президентски избори. "Има сериозен политически популизъм", призна Цветанов. Той посочи и друга осъзната грешка на ГЕРБ, а именно, че "не са дали достатъчно силни политически аргументи в ръцете на структурите". "За всяка една политика трябва да има ясни и кратки послания", отбеляза Цветанов.

"Срещу нас се проведе негативна кампания с фалшиви профили и тролове в онлайн пространството", отбеляза зам.-шефът на партията.

Цветан Цветанов посочи пред актива на ГЕРБ и точните резултати, които е получила партията на вота за "Дондуков 2". "В чисто организационен план резултатът като твърд електорат не е толкова лош, колкото искат да го представят някои", отбеляза Цветанов.

"Над 1 млн. гласа тряжва да е резултатът, към който трябва да се стремим на предстоящите избори. Тогава ще можем да имаме мнозинство за управление", посочи Цветанов.

ГЕРБ може да наруши традицията и да не открие предизборната си кампания в столичната зала "Арена Армеец". Това обяви Цветан Цветанов. Причината е, че голяма част попитаните над 20 хиляди членове по места са притеснени от лошите метереологочни условия. Заради това и в партията са се замислили да не откриват в Арена Армеец така грандиозно кампанията си, за да не карат хората си да пътуват.

От ГЕРБ са направили сериозен анализ на мястото на партията в медиите и социалните мрежи и по-специално дали новините за ГЕРБ са позитивни или негативни. Заради това една от основните стъпки, които от партията ще предприемат в предстоящата предизборна кампания, е да се борят с т.нар "фалшиви новини" в социалните мрежи и популизма.

"В тази кампания трябва да покажем лицата", очерта още Цветанов.

От ГЕРБ тръгват през февруари и март из страната. Целта е експерти да разказват на хората всички проекти и приоритети, за които от партията ще настояват. "Всеки тряжва да даде всичко от себе си. Трябва да изцедим всичко", заключи Цветан Цветанов.

Хората в ГЕРБ възприемат като най-близък коалиционен патрьор Реформаторския блок. Това показва започналото проучване вътре в партията на Борисов. "Изпратихме запитвания до 21 870 наши членове. Получихме до сега 10 189 отговора", отчете Цветанов. 62 на сто от попитаните възприемат РБ като най-желан коалиционен партньор. На второ място са "Обединени патриоти", следвани от "Воля" на Веселин Марешки. Четвърта е новата партията на Христо Иванов - "Да, България". На следващия въпрос обаче - "кои партии трябва да избягва ГЕРБ за коалиции", първи са ДПС, а втори БСП. Следователно хората в ГЕРБ зачеркват коалиция с ДПС и БСП.

Цветан Цветанов направи силна самокритика за президентската кампания и загубата на партията в анализа си на националната работна среща с актива с участието и на премиера Бойко Борисов.

Цветанов отчете късното обявяване на кандидатпрезидентската двойка, както и политики, които са раздразнили и напрегнали хората насред кампанията. Като пример бяха посочени ромските стипендии за успех на Меглена Кунева и пръстовите отпечатъци на Петър Москов.

Виждахме огромни опашки за отпечатъци в болниците, на всяка среща ни питаха за ромските стипендии, заяви Цветанов.

Не можахме да обясним защо предпочетохме Кристалина Георгиева пред Ирина Бокова. Не използвахме активно социалните медии, за да общуваме с всички българи, анализира още Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай