Цветанов: Трябва да финализираме промените в конституцията

Цветанов: Трябва да финализираме промените в конституцията | StandartNews.com

„Задача номер едно във вътрешно-политически план е да се финализира работата по договорените преди парламентарната ваканция промени в Конституцията", обяви Цветанов и припомни, че едва ли има българин, който да не е убеден, че реформите в правосъдието могат да преодолеят масовото усещане за дефицит на справедливост в обществото ни. „ПГ на ГЕРБ споделя мнението на Христо Иванов, че е постигнат изключително добър междинен резултат". Това се посочва в декларация за приоритетите през новата пленарна сесия, прочетена от парламентарната трибуна от председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, съобщи„Фокус".

Цветанов посочи, че усилията за реформиране на съдебната система продължават с борбата с корупцията. Ето защо през тази седмица ще бъде разгледан законопроектът на вицепремиера Кунева. „Успешен пример, който доказахме, е борбата с контрабандата и сивата икономика. По разпореждане на премиера Бойко Борисов бяха формирани специални смесени екипи. Приходите са с над 2 млрд. лева в сравнение с миналата година. Очакванията ни през 2015 година са държавата да събере с 800 млн. лева само от ДДС повече спрямо 2014 година", каза още Цветанов.

"Предстоящият политически сезон ще бъде белязан от съдбовни политически действия и реформи в страната. Благодарение на усилията на Народното събрание и на правителството, България успя да се съхрани като остро на финансовата и политическата стабилност в региона", коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай