Цветанов: Свищов има нужда от нова спортна ифраструктура

Цветанов: Свищов има нужда от нова спортна ифраструктура | StandartNews.com

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов даде старт на есенното лекоатлетическо състезание „Желю Замфиров“, провеждащо се на стадион „Академик” в Свищов. Това съобщиха от пресцентъра на партията . Заедно с него турнира откриха кметът на Велико Търново и областен лидер на ГЕРБ Даниел Панов, председателят на Общинския съвет в Свищов д-р Кристиян Кирилов и кмета на града Генчо Генчев. Надпреварата е част от проявите, свързани с празника на крайдунавския град „Свищовски лозници” и се провежда в памет на големия треньор, създал спринтьора Петър Петров – медалист от олимпиадата в Москва през 1980 година.

Националният рекорд на дисциплината 100 метра все още принадлежи на легендарния бегач. „Поздравявам всички участници в турнира и техните родители, за това че младите хора са днес тук и са избрали да спортуват. Уверявам ви, че с общи усилия ще възродим и възстановим спортните терени, за да станат привлекателно място за децата“, каза Цветан Цветанов. Той сподели, че като бивш лекоатлет помни как родителите тогава били направили така, че стадионите да са достъпни и спортната инфраструктура била добра и е позволявала на семействата да бъдат спокойни къде са децата им.

Цветанов подчерта, че Свищов се нуждае от нова спортна инфраструктура и увери всички, че възможностите, които се дават по новите оперативни програми „Региони в растеж“, ще бъдат отделени средства за спортни площадки и стадиони. „Заедно с председателя на Общинския съвет и кмета на града ще положим всички усилия, за да може след година-две Свищов да има своя спортен комплекс и стадиона, в който децата да се чувстват добре и да бъдат бъдещите републикански, световни и олимпийски шампиони на България и на света“, заяви Цветан Цветанов пред присъстващите. Председателят на ПГ на ГЕРБ не пропусна да поздрави и участниците в турнира по хокей на трева за купата „Цветан Радославов“, в който има и участници от Босилеград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай