Цветанов с шифър за вота 18:100:1700 (ОБЗОР)

Цветанов с шифър за вота 18:100:1700 (ОБЗОР) | StandartNews.com

ГЕРБ излиза на местните избори със своеобразна формула 18:100:1700. Това означава, че партията си е поставила за цел да има 18 градоначалници на областни центрове, над 100 кметове на населени места и над 1700 общински съветници. Формулата разкри председателят на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов вчера в централата на ГЕРБ. Хората на премиера Бойко Борисов са готови с имената на всички 265 кметове, до дни ще бъдат одобрени кандидатите за общински съветници, а предизборният щаб от вчера започна работа в режим 24/7.

"На областно ниво всичките кметове ще повторят своя управленски мандат", посочи Цветанов. И отбеляза, че ГЕРБ е първата партия, която заявява приоритети, програма и слоган за местния вот. Запознати припомниха, че в момента ГЕРБ управлява в 14 областни центрове. "Българските избиратели искат някой да носи политическата отговорност. Кой е кметът и коя е политическата партия, която го издига. Независимите кметове са тези, които се оказват най-зависими", заяви още Цветанов по повод на евентуални коалиции на ГЕРБ с други политически сили. И обобщи, че в цялата страна ГЕРБ ще работи в съюз едва в 7-8 общини.

Неофициалните коментари са, че в Кюстендил например, от ГЕРБ ще подкрепят сегашния кмет Петър Паунов. "В рамките на един месец ще се постараем да посетим всички областни градове, за да може действително да покажем резултатите от управлението на нашите кметове, видимите резултати от управлението на кабинета "Борисов" в първия му мандат и сега във втория", отбеляза още Цветанов. От ГЕРБ направиха и ретроспекция на досегашните слогани на предизборните кампании на партията. А председателят на СОС и зам.-председател на предизборния щаб Елен Герджиков обяви името на националното мото за агитацията през есента: "Видими резултати за България!".

От ГЕРБ събират всички кандидати за кметове и общински съветници на 13 септември в зала "Арена Армеец" в София. На 25 септември в някой от градовете с най-силни кметове на партията ще бъде първата спирка от националния предизборен лъч. Ръководството тепърва ще реши дали това да е Велико Търново, Благоевград, Стара Загора или Варна. Снощи бе решено със сигурност кампанията на ГЕРБ да бъде закрита в Пловдив на 23 октомври, лаконично уточниха ключови фигури от ГЕРБ.

Ансамбъл "Българе" и Веселин Маринов в турнето

Предизборните концерти на ГЕРБ се превръщат в запазена марка с Ансамбъл "Българе", Трио Сопрано и Веселин Маринов. Това отбелязаха лаконично вчера пред "Стандарт" от предизборния щаб на партията. Слоганът на ГЕРБ "Видими резултати за България!" ще звучи актуално за всеки град, например: "Видими резултати за Бургас!". А там, където ГЕРБ нямат кметове, като в Шумен, мотото ще бъде: "Видими резултати за Шумен! Време е!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай