Цветанов: Президентската кандидатура на ГЕРБ е вече ясна

Цветанов: Президентската кандидатура на ГЕРБ е вече ясна | StandartNews.com

Президентската кандидатура на ГЕРБ вече е ясна, но ще бъде обявена на по-късен етап. Това обяви в "Денят започва" по БНТ зам.-председателят на партията Цветан Цветанов. И уточни, че забавянето се налага не от това, че ГЕРБ няма решение.

"Имахме намерение да бъде обявена в средата на септември. Смятам, че от 20-22 септември до 2 октомври е нормален срок, в който може да бъде представена кандидатпрезиденската двойка. Това забавяне се налага не от това, че нямаме решение. Това забавяне се налага от това, че искахме през всичките тези месеци правителството, местната власт, парламентът да работят спокойно и аз смятам, че успяхме", коментира Цветанов.

ГЕРБ има много доказани хора, които могат да се включат в предизборната кампания за президент и вицепрезидент, изтъкна той. „Трябва да бъде човек с твърд характер, да е човек, който се е доказал в управлението, да е управлявал и политически да има съответните познания ,за да може да се включи активно в сегашния динамичен международен и вътрешен политически дебат", каза още зам.-председателят на партията.

Оценка на мандата на президента Росен Плевнелиев трябва да бъде направена след ротацията, коментира още Цветан Цветанов. Към настоящия момент той отчете, че президентът Плевнелиев е имал много труден мандат. Той припомни, че през 2013 и 2014 година президентът е бил натоварен с изключително голяма отговорност да състави два служебни кабинета, които да проведат парламентарни избори.

Вижте целия разговор от видеото:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай