Цветанов: По-добре държавата да плаща на депутатите, отколкото икономически кръгове

Цветанов: По-добре държавата да плаща на депутатите, отколкото икономически кръгове | StandartNews.com

По-добре депутатите да получават заплата от държавата, отколкото да станат хрантутници на определени икономически кръгове. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на брифинг в Народното събрание, предаде репортер на Агенция „Фокус".

Цветанов подчерта, че БСП е била част от паралелната държава, за която говори. Според него това не прави чест на тези, които са участвали в приватизацията. „Най-лошо е да наричаш всички маскари. Като народен представител не е се чувствам като такъв, не съм се възползвал от привилегии. Няма събота и неделя, в която аз да не съм в страната", каза Цветанов. По думите му това са почивни дни за нормалните български граждани, но за него това е лишение от времето със семейството, за да бъде сред хората и да ги запознава с политиките, които правят управляващите. „Като народен представител на база тези пари, които получавам, нито веднъж, където съм отишъл в страната не съм се възползвал от командировъчно", каза Цветанов. Според него идеята на БСП е несъстоятелна и става въпрос за спекулация.

„От всичките ни действия, участвайки в политиката, няма нещо, от което да се срамувам пред българските избиратели", заяви още председателят на ПГ на ГЕРБ. Той заяви, че не могат всички депутати да се слагат под общ знаменател. Цветанов коментира, че може би това е самооценката на народните представители от ПГ на "БСП за България".

"Нека носочим прожектора към финансирането на кампанията на президента Румен Радев през 2016 г., пордължи Цветанов. - Всичко беше на тъмно. Някой излезе ли да каже „Дайте прожектора да насочим към финансирането на президента Радев", коментира Цветанов. Той заяви, че хора, които са социално слаби, са внасяли доброволни вноски от 400 лв. и обясни, че това се прави, тъй като за 400 лв. няма изискване да се декларира произхода на средствата.

„Искам да попитам президента, след като ще говорим светлината нека осветим начина, по който беше направено всичко това. На тъмно беше взето решението от страна на БСП за издигането на Румен Радев за президент. На тъмно беше взето решението при провеждането на тази среща с г-н Решетников. Корнелия Нинова и до ден днешен отрича, че имало такава среща, а ген. Решетников казва, че такава среща има. Имало ли е изследване, възложено от института на Решетников за правилния профил и човек, който да бъде номиниран", допълни Цветанов.

Според него единствената цел в момента на президента и БСП е страната ни да се отклони от евроатлантическия си път. На въпрос какво е било решението на ГЕРБ в 41-вото Народно събрание да замрази депутатските заплати, Цветанов отговори, че то е било съобразено с икономическата обстановка в страната. „Сега в момента имаме 3,9% икономически растеж. Темата за субсидиите отново излиза на дневен ред. По-добре е държавата да подпомага дейността на политически партии, отколкото икономическите кръгове да финансират", заяви Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай