Цветанов парира БСП за цената на водата и проблема с лекарствата

Цветанов парира БСП за цената на водата и проблема с лекарствата | StandartNews.com

Не може да организираш структурите си, а същевременно да си гласувал за направените промени. Това каза пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод организирания от БСП протест пред сградата на КЕВР срещу повишаването на цената на водата.

„Защо в момента трябва да се прави този протест и да се организират тези негативни оценки към правителството, към днешната управляваща коалиция?", попита той.

„Смятам, че това е несериозно, защото БСП са участвали в този процес. И те винаги са го подкрепяли, когато са били искрени. Аз не знам кога те са искрени", заяви Цветан Цветанов.

„Изборът, който направихме за КЕВР беше много ясен - трябва да бъде определян и избиран от парламента. Трябва да бъде равноотдалечен от изпълнителната власт и от всяка друга институция. Тази законодателна промяна беше подкрепена от ЕК", посочи той.

Цветанов коментира и проблемите в здравеопазването.

"Защо фокусирате, че здравеопазването е само лекарства. Ние не сме фармацевтична компания или партия, която да обслужва само фармацевтични компании, защити се той. - Здравеопазването е на първо място профилактика, за да може да има необходимата диагноза, която да предотврати стигането до тези тежки болести. Кажете ми в кой момент народен представител или български представител от нашата партия, е излизал и е излагал личното като мотив за законодателството", заяви Цветанов.

По думите му актът, който вчера е направил уважаваният от него брилянтен артист Стефан Данаилов, не е бил подходящият. „Ако се върнем само 2-3 години назад, когато г-жа Йорданка Фандъкова премина през цялата тази химиотерапия, някой от вас разбра ли? Зададе ли въпроса някой път на нея или тя някъде изложи ли го това като аргумент, за да постига политическите си цели и да отстоява принципна позиция, която е внесена в закон или някъде другаде. Защото Йорданка Фандъкова е мъжко момиче и тя не искаше личният ѝ проблем да го слага в политиката. Йорданка Фандъкова се излекува, да се надяваме, че няма да има повторение и да ѝ пожелаем успех, но тя се държа достойно и не използва личния си момент, за да търси някакъв политически дивидент", подчерта Цветанов и уточни, че това е разликата между ГЕРБ и БСП.

„Понеже вчера от уважавания от мен Стефан Данаилов бях наречен другар. Никога не съм бил другар на тази партия и никога не съм си го мислил. Защото единствената партия, в която съм участвал и съм членувал, това е ПП ГЕРБ. Това ще бъде единствената партия, в която ще остана докато съм жив и здрав", категоричен бе Цветан Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай