Цветанов очаква 6-7 депутати в Пиринско

Цветанов очаква 6-7 депутати в Пиринско | StandartNews.com

Ще влезе в НС от В. Търново, където също води листа

Благоевград. "Очаквам поне 6-7 от 11-те депутати за Благоевградски избирателен район да са наши. Ако са повече, това ще е бонус за добре свършената работа от партията ни по време на кампанията", каза в Благоевград във вторник водачът на листата на ГЕРБ в Пиринско Цветан Цветанов. Той обеща, че ще влезе в парламента от Велико Търново, където също е на първо място.

В Благоевград негов противник ще е Кристиян Вигенин от БСП, който наскоро го покани на публичен дебат. "Надявам се на истински мъжки дебат с г-н Вигенин, на който ще мога да му поднеса добри изненади", коментира Цветанов поканата. Обяви, че ГЕРБ няма да използва компромати по време на кампанията, а ще разяснява програмата си. Ще привлича избиратели с идеи, а не с противопоставяне. "Видяхте, че строителството на АМ "Струма" по време на управлението на Пламен Орешарски зацикли. Стартира при нашето правителство, а сега се оказа, че никой не работи по трасето. За нас ще е приоритет да се навакса забавянето", каза зам.-председателят на ГЕРБ. Критикува последните 14 месеца управление, защото България е пропуснала възможността да договори споразумението с ЕК за отпускане на средства по оперативните програми за следващия период 2014-2020 г.

Той пожела успех на опонентите си в изборната надпревара, но предупреди, че листата на ГЕРБ е най-силната и най-добре подготвената.

Изненадата в листата на ГЕРБ е отсъствието на досегашните депутати Любен Татарски от Разлог и Митко Захов от Петрич. „Това беше тяхно желание и личен избор. Ние и в бъдеще ще имаме нужда от тяхната компетентност като експерти", обясни Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай