Цветанов обеща: До Нова година цяла България ще усети икономическия растеж

Цветанов обеща: До Нова година цяла България ще усети икономическия растеж | StandartNews.com

Правителството работи за увеличение на заплатите и на военните, и на полицаите, както и за ръст на доходите в други секторни политики. Целта ни е икономическият растеж, който постигаме в национален план и очакваме да достигне 3,9 % в края на 2017 година, да се усети във всеки регион. Това заяви Цветан Цветанов, заместник-председател на ГЕРБ и председател на ПГ на партията на изнесена работна среща на областното ръководство на ГЕРБ-Силистра,организирана във Варна.

"С увеличението на доходите за учители и пенсионери и с Програмата за родителите на деца до 5 години, които искат преждевременно да се върнат на работа, в бюджета за следващата година ще бъдат заделени допълнително 530 милиона лева, без да се увеличава дефицита", допълни Цветанов.

След анализ на изборните резултати Цветанов даде висока оценка на работата на областната организация на ГЕРБ в Силистра. "Още отсега започваме активна подготовка за местните избори", обяви Цветанов, като изрази надежда, че с победен резултат партията ще се поздрави и в Ситово, и в Главиница.

Представителите на структурата на ГЕРБ-Силистра поставиха пред Цветанов проблема за тировете, които преминават през града, за да стигнат до митницата. Причината е липсата на подходяща инфраструктура на 7 километра от румънска страна.

Цветанов се ангажира въпросът да бъде поставен и да се намери решение на предстоящото заседание на правителствата на България и Румъния, което ще се състои във Варна.

В рамките на срещата бяха коментирани усилията на правителството за привличане на инвестиции и проблемът, който работодатели срещат с намирането на работна ръка с адекватни на търсенето умения.

Цветанов се ангажира в края на идния месец да посети общини от Силистренска област. "През последните месеци съм провел срещи в много райони на страната. Винаги сме били близо до хората и ще продължим да работим така", каза още Цветан Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай