Цветанов: Лесно е да си президент - само намираш кусури /ОБНОВЕНА/

Цветанов: Лесно е да си президент - само намираш кусури /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов контрира президента Румен Радев и неговото изказване от днес, че липсва прозрачност при харченето на публични средства.

„Най-хубаво е да си президент в България. Нищо не зависи от теб, само намираш кусури", коментира Цветанов. "Уважавам президентската институция, но за съжаление Румен Радев, заедно с БСП, има антиевропейско поведение, каза Цветанов пред журналисти в Смолян.

„Наскоро имаше заседание при премиера във връзка с усложнената международна обстановка. Позицията, с която излязохме впоследствие, кореспондираше с тази на ЕС. Не бива да обслужваме чужди интереси. Гарантирането на сигурността ни минава през членството в ЕС и НАТО. Който си мисли друго е в голяма заблуда", подчерта Цветанов.

Макар и президентът да е посещавал различни общини в България, колко от проблемите им е решил, попита Цветанов и припомни случая в Свищов, когато беше изолиран от срещата на Радев с кмета на града. „Когато обаче после стана време за същинското решаване на проблемите, кметът дойде при нас. Той бе независим кандидат, подкрепен от БСП, но това означава ли, че не трябва да работим заедно? Не е важно от коя партия си, а дали те е грижа за хората", посочи Цветанов.

"БСП още не могат да преодолеят загубата, която понесоха на парламентарните избори. Те още смятат, че ако успеят да създадат криза, ще се стигне до служебен кабинет, назначен от президента Радев, и по този начин те ще могат да влязат служебно във властта, иначе не могат, допълни Цветанов при посещението си в Смолян. Цветанов сподели разочарованието си от поведението на опозиционните партии. „В момента никоя от тях не мисли как да реши проблемите на хората. Това въобще не им е на дневен ред. Те мислят само за влизане в управлението", обясни зам.-председателят на ГЕРБ.

По думите му на въздействието с компромати спрямо ГЕРБ може да се отговори само с дела. „Запомнете - всяко обещание, което даваме, хората след време ще си го потърсят", призова Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай