Цветанов: Изявлението на Ерменков за Крим нарушава националния ни интерес

Цветанов: Изявлението на Ерменков за Крим нарушава националния ни интерес | StandartNews.com

Изявлението на Таско Ерменков за Крим нарушава българския национален интерес. То продължава една опасна антиевропейска тенденция, която се развива от две години в БСП. Това написа председател на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов в профила си във фейсбук. Ето и цялото изявление:

Европейският съюз, който Ерменков си позволи да обиди, днес е основен гарант както за националната сигурност на България, така и за икономическото и социалното развитие на страната. Ние от ГЕРБ настояваме още днес председателят на БСП Корнелия Нинова да заеме ясна позиция по отношение на изявлението на Таско Ерменков и ако все още поддържа консенсуса, че България трябва да бъде част от Европа, категорично да се разграничи от него. Това заяви народният представител Тома Биков в декларация от името на ПГ на ГЕРБ, изчетена от парламентарната трибуна.

Вчера Евродепутатите от ГЕРБ излязоха с декларация по повод изказванията на депутата от БСП Таско Ерменков за изборите в Крим. Ерменков нарече във Фейсбук "идиоти" ЕС и държавите от Западна Европа по повод победата на Путин в Крим. "Чухте ли гласа на хората в Крим, 90% от които гласуваха за Путин. Чули или не - Крим каза своята тежка дума, а вие, както го беше казал Христо Ботев, "...а вий...вий сте идиоти!", написа депутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай