Цветанов и испанският здравен министър обсъдиха реформите в двете страни

Цветанов и испанският здравен министър обсъдиха реформите в двете страни | StandartNews.com

София. Парламентарният диалог винаги е водещ, когато една страна трябва да навакса изоставането и да преодолее политическото противопоставяне. Това заяви испанският министър на здравеопазването и бивш председател на Парламентарната група на Испанската народна партия Алфонсо Алонсо по време на срещата си с председателя на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, информираха от пресцентъра на ГЕРБ.

Двамата разговаряха в рамките на конгреса на Испанската народна партия в Мадрид. Цветанов и Алонсо обсъдиха успешните реформи в Испания, които са довели до излизането на страната от кризата и реализирането на икономически растеж и разкриването на нови работни места. Цветанов коментира, че в момента правителството на Бойко Борисов полага всички усилия, за да навакса реформите в страната и чрез европейската солидарност да активизира икономиката в страната.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и испанския здравен министър Алфонсо Алонсо обсъдиха и подготовката на ГЕРБ и Испанската народна партия за предстоящите избори в двете страни. Двамата се договориха и за съвместна помощ и подкрепа в предизборните кампании на двете сестрински партии. Алонсо заяви, че той остава голям приятел на ГЕРБ и на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай