Цветанов: Главсекът става за шеф на РПУ

Цветанов: Главсекът става за шеф на РПУ | StandartNews.com

София. Ако бях министър на вътрешните работи, Светлозар Лазаров може би щеше да бъде най-много шеф на районно полицейско управление. Това каза в предаването "На светло" шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който е и зам.-председател на партията. Той припомни случая в Лясковец, при който бе убит полицай. По думите му, тогава истината за инцидента не е била разкрита. Цветанов заяви, че Комисията по вътрешен ред и сигурност в парламента ще чуят доклада на министъра и ще изслушат главния секретар на МВР.

"От 1991 година до 2013 година всички полицейски функции и структури, които се занимават с борбата с тежката организирана престъпност, винаги са били към МВР", каза още Цветанов по повод на изваждането на ГДБОП от МВР и вкарването й в ДАНС през 2013 година.

"Трябваше да бъдат уволнени стойностните и качествените служители от правоохранителната система, които бяха градени с години в системата на МВР", каза Цветанов. И допълни, че при предишното правителство не се е целяла голяма ефективност в борбата с тежката организирана престъпност. Цветанов защити сегашните промени в Закона на МВР, защото с връщането на предишния модел на работа служителите ще имат свобода на работа и по-добра ефективност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай