Цветанов: ГЕРБ обявява кандидата си на време

Цветанов: ГЕРБ обявява кандидата си на време | StandartNews.com

ГЕРБ обявява своя кандидат в началото на кампанията и за 10 години има избор на кадри и увереност в партията като управляваща формация в България.

Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на официалното представяне на кандидатите на ПП ГЕРБ за президент и вицепрезидент на Република България в зала 6 на Националния дворец на културата (НДК)

"Кандидат президентската двойка е екип, който може да има собствена позиция и да отстоява решенията си", заяви още Цветанов.

"Не просто представяме нашия кандидат за президент и вицепрезидент, но заедно с това заявяваме безусловната си готовност да работим за България", заяви още зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Парламентарната група на ГЕРБ.

„Днешният ден е важен за ГЕРБ, за многобройните ни членове и симпатизанти, но и за всички български граждани", посочи още Цветанов.

По думите му толерантността и почтеността не са водещи в българския политически живот. „ГЕРБ зададе нов фон на толерантност и парламентарна етика", посочи Цветанов.

Според него на България повече от всякога й е необходима стабилност, сигурност, защото това е златната инвестиция за развитие на страната ни. „Много са тези,които заявяваха, че ГЕРБ обявява много късно своя кандидат", заяви Цветанов.

По думите му ГЕРБ обявява своя кандидат в началото на президентската кампания и съгласно ИК, един месец е срокът, в който могат да правят предизборна кампания всички кандидати.

Според Цветанов ПП ГЕРБ е успяла да изгради капацитет и има съответния капацитет на регионално, местно и парламентарно ниво. „ГЕРБ не залага на популизма, ГЕРБ няма да работи с компромати, но ние трябва да бъдем готови, че нашите политически опоненти ще направят точно това, защото те нямат идеи, нямат политически решения и никога не са предлагали просперитета на страната, за който говорят непрестанно", посочи той и обясни, че всеки може да направи равносметка за управлението на Станишев и Орешарски.

„Всички знаем, че решението, което взе Изпълнителната комисия не е забавено, решението беше взето в подходящият момент, защото всички разглеждани потенциални кандидати имат своята институционална отговорност към политиките, които правят местата, които заемат, защото една част от тях са в местната власт, други са в изпълнителната, други са в законодателната. Точно затова ГЕРБ не си позволи лукса да влиза в тази кампания прекалено рано", заяви Цветанов и посочи, че трябва да бъдат искрени.

По думите му кандидат-президентска двойка на ГЕРБ е един екип от двама човека, които са се доказали и са били част от ПП ГЕРБ. Според него те са екип, който може да отстоява собствена позиция, екип, който може да чува различното мнение и да формира правилните решения.

„Точно затова моят апел към вас е, защото вие сте авангарда и вие сте хората, които ще изнесете цялата кампания на гърба си нека да работим за България, нека да работим в интерес на гражданите, а президентската ни двойка да е с високо вдигната глава", добави още Цветан Цветанов.

Събитието гледайте на живо ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай