Цветан Цветанов: Правителството в момента е достатъчно стабилно

Цветан Цветанов: Правителството в момента е достатъчно стабилно | StandartNews.com

Не смятам, че се задава правителствена криза, правителството в момента е достатъчно стабилно, обяви пред репортери в Пловдив Цветан Цветанов, председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията, цитиран от Агенция Фокус.

„За това говори самият факт, че отчитаме 2.5 милиарда лева излишък и 4% икономически растеж, с който ще приключи календарната година", добави Цветанов. Той посочи, че само преди дни премиерът Бойко Борисов е открил ново предприятие в Пловдив, в което ще работят висококвалифицирани кадри. „Това е нашата цел и това, към което се стремим", каза още Цветанов.

Той е убеден, че страната ни се движи в правилната посока с новия бюджет за 2019 година, където се разкрива възможност догодина за фонд „Работна заплата" в бюджетната сфера да има 10%-но увеличение. Според него, това е ясен знак, че правителството предприема реални стъпки да се увеличават доходите на гражданите в България. По думите му, очаква се частният сектор също да увеличи възнагражденията на служителите си, като се вслушат и огледат в това, което прави правителството.

„Моята основна задача е да се фокусираме към парламентарната ни дейност, да си провеждаме планираното и да не се съобразяваме с провеждането на определени протести", каза Цветан Цветанов по повод предстоящите утре протести в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай