Цветан Цветанов: Няма партия, отказала се от четиригодишния управленски мандат

Цветан Цветанов: Няма партия, отказала се от четиригодишния управленски мандат | StandartNews.com

Към настоящия момент няма партия, която да е заявила, че се отказва от ангажимента за четиригодишен управленски мандат. Това заяви пред репортери в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в отговор на въпрос за проблемите в коалиционния партньор - Обединени патриоти.

Той посочи, че има теми, по които има различни тези, но различното мнение не означава по никакъв начин, че това е разпад на коалицията. Убеден съм, че всяка една от партиите, които участват в коалиционното споразумение, има своя ангажимент към споразумението и управленската програма, каза Цветанов.

По думите му процесите в Обединените патриоти ги притесняват, но не иска да коментира това през медиите, а в разговор с коалиционния си партньор. Трябва да говорим по между си, а не чрез медиите, това е по-добрият тон, допълни Цветанов. Той уточни, че последно е разговарял с Волен Сидеров в неделя.

Към момента няма конкретно име, което да се смята, че е фаворит за поста главен секретар на МВР, каза Цветанов. По думите му няма развитие на този въпрос.

На въпрос дали има нови доказателства по случая "Скрипал" Цветанов заяви, че доказателствата вече са много по-ясни. Може да се каже, че трябва да се съобразим с това, което направиха всички развити европейски държави, каза той. Попитан дали и България трябва да изгони руски дипломати, той отбеляза, че не иска да изземва функциите на изпълнителната власт.

На въпрос дали има данни за шпионски и хакерски действия у нас Цветанов посочи, че една от потенциалните заплахи за региона и за държавите, членки в ЕС, са хибридните атаки. По думите му Русия е една от държавите, които са потенциална заплаха с хибридни атаки, които прилагат в Западните Балкани, в държавите членки на ЕС и държави извън съюза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай