Цветан Цветанов дойде пеша в следствието

Цветан Цветанов дойде пеша в следствието | StandartNews.com

София. Цветан Цветанов дойде пеша в столичното следствие, където ще му бъде повдигнато обвинение за осуетяване на подслушване със СРС на бившия директор на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров.

Автомобилът на НСО, с който пристигна Цветанов, не бе допуснат в столичната следствена служба. Представител на Съдебна полиция излезе на портала, а гардовете на НСО представиха служебните си карти, но охранителят им обясни, че на територията на следствието не може да бъдат допуснати коли на службата. Така Цветанов слезе от автомобила и премина пеша през двора, за да стигне до помещението, в което е привикан.

„Стандарт нюз" припомня, че по-рано днес стана ясно, че на бившия вътрешен министър Цветан Цветан Цветанов му е изпратена призовка да се яви в столичното следствие днес, за да му бъде предявено второ обвинение. На 5 юли пък Цветанов се яви в следствения отдел на СГП заедно с адвокат Менко Менков от САК, където депозираха искане за отвод на водещите разследването следователи, след което си тръгнаха.

Първото обвинение срещу Цветанов е за слаб контрол при използването на СРС за времето, когато е бил вътрешен министър. И по първото, и по второто разследване главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Цветан Цветанов. И в двата случая вторият в ГЕРБ се отказа от имунитета си, за не възпрепятства разследването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай