Цонев за нацистките поздрави: Важно е какво послание се отправя

Цонев за нацистките поздрави: Важно е какво послание се отправя | StandartNews.com

Не е важно дали тези хора са наистина нацисти, а какво послание отправя тази вдигната ръка към обществото. Хората се влияят от публичните личности. Това каза в предаването "Беновска пита" депутатът от ДПС Йордан Цонев по темата за скандала със снимките с нацистки поздрави.

По думите му в българския парламент са вкарани фашистки партии, като цитира доклад на Европейската комисия, в който се посочват ВМРО и НФСБ. "Така наречената патриотична ниша е в някакъв възход. Не става въпрос за патриотизъм обаче, а за национализъм. Разликата е огромна", добави той.

Цонев изрази мнението, че най-опасното, което може да се случи в България, е толерирането на националистически формации, защото това води до радикални събития, които наблюдавахме в съседни държави.

"Какви са ответните чувства, г-н Борисов, които влизането на тези хора в парламента поражда в мюсюлманите в България", запита той премиера. "ГЕРБ ще плати в Европа и в България вкарването във властта на националисти. Резултатите от изборите не го изискваха", добави депутатът.

На въпроса дали ДПС са получили подкрепа от ГЕРБ за ДОСТ той отговори категорично не. "Институциите благосклонно гледаха как се ражда ДОСТ в последните две години. Държавата не си свърши работата и бяха безучастни", заяви Цонев, като добави, че е станало ясно, че ДОСТ не е проблем на ДПС, а на цялата държава. "ДОСТ не е политическа партия, а процес, който е много опасен за България", категоричен беше депутатът.

Относно Лозан Панов Йордан Цонев коментира, че му прави впечатление, че той е ту магистрат, ту политик. "България е единствената държава в света, в която олигарси, които имат медийни издания и са обект на разследвания, ататкуват главния прокурор", подчерта той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай