Ципов: Мерките на МВР няма да намалят пътния контрол

Ципов: Мерките на МВР няма да намалят пътния контрол | StandartNews.com

София. "По никакъв начин няма да бъдат намалени възможностите за пътен контрол.Организационните мерки на МВР са насочени за осигуряване сигурността на самите служители. Идеята е всички действия, които ще се предприемат по линията на пътния контрол, да стават чрез видео заснемане". Това заяви зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов в сутрешния блок на Нова тв.

Служителите на "Охранителна полиция" няма да могат да извършват проверки по линия на пътния контрол, категоричен бе Ципов.

"Това ще се прави само от пътни полицаи, които имат специализирана подготовка за това. "Охранителна полиция" ще може да спира български граждани, само когато се извършват общополицейски проверки по линия на противодействие на престъпността", уточни той.

"Пътните полицаи ще са в екип от поне четирима души. Първоначално проверката ще бъде заснемана от служители на МВР. В най-близко бъдеще ще бъдат оборудвани всички 450 автомобила на "Пътна полиция". Надявам се това да стане поетапно в следващите няколко месеца", каза още зам.-вътрешният министър.

Мерките на МВР имат за цел да предотвратят корупционните практики и да защитят правата на българските граждани. Видеото ще показва дали полицаят си върши съвестно задълженията.

Ципов изтъкна, че в момента завършва проект за оборудване на всички полицейски коли с GPS системи. Над 2500 автомобила трябва да бъдат оборудвани с тях до края на декември тази година.

Вчера вътрешният министър Веселин Вучков оповести новите мерки на МВР за справяне с корумпираните катаджии. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай