Цецка Цачева ще е кандидат-президент на ГЕРБ

Цецка Цачева ще е кандидат-президент на ГЕРБ | StandartNews.com

Парламентарният шеф Цецка Цачева ще е кандидат-президент на ГЕРБ, а за вицепрезидент ГЕРБ предлага вицеадмирал Пламен Манушев. Това обяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на официалното представяне на кандидатите на ПП ГЕРБ за президент и вицепрезидент на Република България в зала 6 на Националния дворец на културата (НДК).

"Изборите за президент в тази сложна обстановката са важни, защото не трябва да се допускат катаклизми. Гледахме много кандидати, включително и мен. Ако обаче тръгна на там, това означава дезертьорство. За мен щеше да е добре, защото всеки проблем идва при мен. Но за какво ми е политическо дълголетие, моето дълголетие е силата на ГЕРБ, не поста на президент", заяви лидерът на ГЕРБ.

"След менн е Фандъкова, тя щеше да спечели от раз и страхът от нея е голям. Изборът на Фандъкова означава избори в София, а тя има ангажименти към софиянци. След това Томислав Дончев - много харесван от хората в дясно. Той ми е моторът и генератор на идеите в Министерски съвет. Той разбира от половин дума, върши работа и идва с готови решения, а не пита как да се оправи. Трудно бих го заменил, той е важен в МС", коментира още Борисов.

По думите му Димитър Николов е невероятен кмет, направил Бургас най-добрия град в България.

"Г-жа Цачева е майка на нацията. Тя трябва да се погрижи майчински за този народ. Тя е два мандата председател на НС", заяви още премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай