Цачева: Условието на "Атака" за диалог пред камерите е неприемливо

Цачева: Условието на "Атака" за диалог пред камерите е неприемливо | StandartNews.com

София. "Условието, което е поставено от "Атака" - диалогът да се води пред камери, е неприемлив, защото е в нарушение с мандата, който имаме. Нарушава се демографския запис на срещата с допускане на журналисти в залата. Ние бяхме там и коректно чакахме колегите от "Атака". Не можем да си позволим удължаване на предизборната кампания". Това заяви Цецка Цачева от ГЕРБ по повод неявяването на представителите на "Атака" на консултациите за ново правителство.

"Както ви е известно днес екипа на партия ГЕРБ в 13 ч. очаквахме колегите от "Атака" съгласно предварително обявения график за провеждане на консултации в зала "Запад", коментира Цецка Цачева по повод провалените днес консултации с "Атака". "Изпратихме идентична покана преди старта на консултациите с указания към всяка една от политическите сили - каквито претенции има да ги изложат и да посочат лице за контакт", обяви пред журналисти представителката на ГЕРБ, отговаряща за преговорите.

Стоянова: Отказът на "Атака" от преговори е неуважение към избирателите им

"Оценяваме отказа на "Атака" като неуважение не към нас, а към техните избиратели и към демокрацията", каза от своя страна Менда Стоянова от ГЕРБ.

Защо партия "Атака" подкрепяше негласно управлението "Орешарски', каква беше цената. Готови ли са от партията да носят отговорност зат всичко направено от този кабинет. Състоянието, в което е България е резултат от това управление и подкрепата, която "Атака" даваше на този кабинет", коментира още тя.

Партии, които не подкрепят европейската евроатлантическа позиция, нямат място в новото управление, категорична бе Стоянова.

Бъчварова: Каква беше цената на подкрепата на "Атака" за кабинета "Орешарски"

„Бихме искали да поставим един основен въпрос на представителите на „Атака" на тези разговори. Задаваме го на всички партии, с които разговаряме и които са подкрепяли управлението „Орешарски". Искахме да разберем защо партия „Атака" подкрепяше негласно, скрито, в противоречие с всички правила на публичност и прозрачност управлението „Орешарски", попита Румяна Бъчварова. 

„Категорично убедени сме, че политически сили, които не подкрепят, нямат място редом до ГЕРБ. Не искаме да правим коалиция анти някоя партия, но имаме много ясна европейска, евроатлантическа позиция и настояваме да чуем позициите на нашите колеги в парламента по отношение на нея", каза още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай