Какво се случва между Патриотите - има ли криза?

По думите на Сидеров оставката и на Каракачанов е спасителен план за патриотичната коалиция

Какво се случва между Патриотите - има ли криза? | StandartNews.com

Обединените патриоти” са в криза, обяви Волен Сидеров пред NOVA. Това е и причината той да поиска оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов. Според Сидеров може да се стигне до предсрочни избори, ако догодина на вота за европейския парламент ГЕРБ и „Обединените патриоти” не покажат добри резултати.
 
По думите на Сидеров оставката на Каракачанов е спасителен план за патриотичната коалиция.

„Защото тази коалиция в момента не е добре. Тя е в криза. То е спасителен план и за голямата коалиция, защото без малката, голямата рухва”, заяви лидерът на „Атака”. 
 
„О, добър ден. Той се е сетил, естествено, че е в криза. Нищо, не ме изненадва, но ако има такива сериозни намерения да го направи лично (да му поиска оставката – бел. ред.), а не през медиите. Но това било негово творческо предложение и за да се дооформят творчески, би следвало да се коментират между партньорите. Аз бих си дал оставката не, защото Волен Сидеров иска, а ако не си върша работата”, отговори лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

И по въпроса кой трябва да наследи вицепремиерския пост от Валери Симеонов Сидеров и Каракачанов се оказаха в задочен спор.
 
„В момента е по-добре да покажем, че ние не искаме постове, макар че аз съм предложил технократ”, каза Волен Сидеров.
 
„Хайде, кажете ми къде е логиката Сидеров да има министър на икономиката, ВМРО да има министър на отбраната, а НФСБ да им премахнем квотата, защо”, попита Красимир Каракачанов.

За оставката на Валери Симеонов, Сидеров разбрал не от партньорите си.
 
„Защо трябва да се прави във вторник коалиционен съвет, защо не се направи спешно. Защо в петък не се направи? За да седнем и да се съгласим тримата за оставката на Симеонов . Аз разбрах от медиите за тази оставка – нито Каракачанов, нито ми се е обадил да каже, че подава оставка”, каза още Сидеров.
 
„Това са си техни взаимоотношения - сега се обърна към вас, обаче - аз ли съм виновен? „Симеонов не ми каза, че ще си подава оставката, затова и Каракачанов да подава”. Аз като реша да си подавам оставката, ще го поканя”, каза на свой ред Каракачанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай