Цачева:​ ГЕРБ и РБ ще се подкрепят взаимно при балотаж

Цачева:​ ГЕРБ и РБ ще се подкрепят взаимно при балотаж | StandartNews.com

ГЕРБ и Реформаторският блок ще се подкрепят взаимно при балотаж на президентските избори. Това е съгласувано на вчерашната среща на управляващата коалиция в Министерския съвет. Това заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева в интервю за БНТ. По думите й най-важното от срещата е поетия ангажимент за стабилност и за изкарване на пълен мандат на правителството.

"За мен важното е заявената воля от страна на партията мандатоносител на ГЕРБ, заедно с нашите коалиционни партньори от РБ, че работим за успешно изпълнение на програмата на правителството за целия мандат на 43-то НС, това е с хоризонт 2018 г.,есента. Не говорим за предсрочни парламентарни избори. Това беше важно като послание от вчерашния ден. Няма драма в обстоятелството, че те са издигнали вече кандидат-президентска двойка", обясни тя.

"Вчера партньорите взаимно са се уверили, че която от двойките, тази на ГЕРБ и тази на РБ има по-висок резултат, отиде на балотаж, взаимно ще се подкрепяме. Нещо, което е естествено между сестрински партии от едно политическо семейство", коментира още Цачева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай