Тройно сито за общинари

Тройно сито за общинари | StandartNews.com

Питат кметове и областни шефове за 5000 кандидати

Драконовски мерки срещу местни кариеристи и евентуални отцепници ще наложи ГЕРБ за реденето на общинските листи за изборите наесен. Всеки кандидат от списъците с над 5000 имена от страната ще бъде с оценка от общинската структура, кандидатът за кмет и областната организация на ГЕРБ. Само при одобрението на трите нива бъдещият общинар ще влиза в листата. Според високопоставени източници от централата на партията списъците с кандидатите ще бъдат гледани под лупа заради твърде ниските преференции.

Каквито вече споделиха неофициално и останалите парламентарни партии. "Не е нормално и по този начин действително в по-малките общини могат да се прокарат и корпоративни интереси. Затова в ГЕРБ подхождаме изключително сериозно в момента", отбелязаха знакови фигури от партията. Затова и Изпълнителната комисия ще взема решения на база на широко обсъждане с нашите общински структури, с кандидатите за кметове и с областните шефове на партията. Своеобразните доклади за всеки кандидат-общинар ще бъдат факт в централата на ГЕРБ до средата на този месец.

А всички листи ще бъдат подробно обсъдени и окончателно одобрени дни преди националното събрание на ГЕРБ в зала "Арена Армеец" на 13 септември в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай