09:14 ч.

16.04.15

1 мин.

8661

1

0

Томислав Дончев: Нов закон за обществените поръчки става факт от 2016

от Мая Петрова |

Томислав Дончев: Нов закон за обществените поръчки става факт от 2016

Томислав Дончев каза, че новият Закон за обществените поръчки е готов като текст. По думите му на първо място са се опитали да транспонират новото европейско законодателство и директиви. В ефира на bTV той каза, че амбицията на всички е новият закон да влезе в сила от 1 януари 2016 година.


По думите на вицепремиера, законът в момента е в режим на обществено обсъждане и дори има публикуван текст, който може да се види. Според него новият закон е много по-добър от стария.


„Много от грешките, които се допускаха бяха свързани с това, че законът е изключително сложен. Тези дефекти ще бъдат отстранени от новия закон", обеща Дончев. При изготвянето на текста са се опитали да го направят толкова опростен, колкото може да бъде. Купищата документи трябва да бъдат заменени от една декларация.


Относно обществените поръчки той заяви, че преди още две или три години са положени специални усилия много сериозно част от контрола да бъде предварителен и документацията да се преглежда предварително преди поръчката да се обяви. „Това е с оглед желанието ни да хващаме грешките преди да са се случи, защото когато се случи - тя струва скъпо", добави той.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 20:58 · 16.04.2015
Абсолутно се движим в правелна посока,мафията е притисната до стената.Прокуратурата и тя 6те изпу6и.Всички доказани превратажии и осъдени,трябва дасе приберат на топло.Косидбата започва,господ дае с нас амин.Мафията има много дълбоки корени,на всички посоки.Всичко трябва дасе пресее.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент