10:35 ч.

14.03.18

2 мин.

0

4

0

Теменужка Петкова: Не съм съгласна с упреците на президента Радев по сделката с ЧЕЗ

от редактор |

Теменужка Петкова: Не съм съгласна с упреците на президента Радев по сделката с ЧЕЗ

"Сделката с ЧЕЗ е стартирала като бизнессделка, но сами видяхте как ескалира тази тема и някои се опитаха да направят политически въпрос от нея. Това развитие на събитията не беше благоприятно за никой".


Това заяви в ефира на Нова тв енергийният министър Теменужка Петкова.


"Не съм съгласна с президента Радев. Чешката компания продава свои активи, които се продават в България. Имало е конкурс, който се е провел по техните правила. Не е работа на държавата да дава отговори как е структурирано финансирането", каза още Петкова.


"След тази ескалация на напрежението, изключително пресилена и изкуствено създадена, премиерът Борисов като отговорен държавник потърси контакт с г-жа Върбакова и българската компания, за да видим какви са възможностите българската държава да влезе по някакъв начин в тази сделка. За нас е много важно българските граждани да бъдат спокойни. Разбираме какви са опасенията на хората. Искаме да създадем такива условия, че такива страхове да бъдат минимализирани.


Темата с цената е последната, която ще бъде обект на дискусии, по-важното е как, ако има такава правна възможност, България да участва в сделката", категоричен е енергийният министър.


"Натиск от страна на българското правителство няма. "Инерком" няма нищо против държавата да участва. Всичко е въпрос на анализ, който да ни даде отделните варианти, които съществуват. Най-важното е да гарантираме енергийната сигурност на страната. Държавата няма как да помогне на г-жа Върбакова. Тя не може да поема такива ангажименти да финансира подобна сделка", добави министър Петкова.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 20:53 · 14.03.2018
значи държавата няма как да помогне на върбакова един вид жената си е спечелила конкурс намерила си е банка задължила се е да връща дългове с лихви а вие се наредихте наготово до трапезата и искате всичко в името на народа защо ли ми се струва че филма е излъчван 45 1946 7 година при национализацията
Потребител · 17:56 · 14.03.2018
Курва е майка ти
Потребител · 13:06 · 14.03.2018
Темата с цената е последната, която ще бъде обект на дискусии...ТИЯ КРАВИ ,НАЧАЛНИЦИТЕ ИМ И ТЯХНИТЕ НАЧАЛНИЦИ ПРЕВЪРНАХА ТАТКИВИНАТА НИ В РАЗГРАДЕН ДВОР,КЪДЕТО ЧЕХИ,АВСТРИЙЦИ,КАНАДЦИ И ПР..ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ И НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДАГИ ПРИТЕСНЯВА,ЧАСТНИ ФИРМИ СЪР,ХЕЛЕ ПЪК КАКТО НАРЕЖДА ТЕМЕНУЖКАТА ЗА ПАРИТЕ...НАЛИ НАКРАЯ ДЕБИЛИТЕ ШЕ ГИ ПОСЛЕДНО ЩЕ ГИ ПЛАЩАТ.
Потребител · 11:50 · 14.03.2018
Какви са тeзи крави в българската политика? Всичкитe приличат на курви!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент