Ташева: Бежанците не са бежанци

Ташева: Бежанците не са бежанци | StandartNews.com

София. Преминаващите границата не са бежанци нито по силата на международното право, нито по смисъла на националното законодателство. Това обяви пред бТВ Магдалена Ташева от Атака, която преди седмица създаде скандал, като обяви бежанците за „главорези и канибали". Тя обясни, че затова бежанците неслучайно пристигат без лични документи и попита вътрешният министър Цветлин Йовчев, как ги разпознава.

Ташева отново посочи, че не смята да се извини за думите си, защото те са били подкрепени с видеокадри. Магдалена Ташева освен депутат е и журналист в телевизията на Атака - „Алфа".

Тя е на мнение, че правителството и президентът може да бъдат обвинени в държавна измяна.

Ташева обаче изключи възможността за вот на недоверие заради политиката на МВР и Цветлин Йовчев по темата. Причината е, че ако правителството бъде свалено, това ще даде възможност на президента Росен Плевнелиев „да си направи поредно служебно правителство", обясни депутатът.

Според нея политиката на отворени врата за „тази ислямска маса" е била отворена от предишното правителство на ГЕРБ и затова Атака няма да търси съдействие от партията на Бойко Борисов. Заедно с това по думите на Ташева един вот на недоверие няма да доведе до „запечатване на границата", както иска Атака.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай