Танева вдига заплати с 10-15 %

Танева вдига заплати с 10-15 % | StandartNews.com

Предвид възможностите на МЗХ, заявих, че тази година ще бъдат увеличени заплатите на някои от служителите в Областните дирекции в страната с 10-15 %, като за следващата година предвиждаме още едно увеличение. До края на годината предвиждаме да закупим нова техника и оборудване за дирекциите. Това написа министърът на земеделието и храните Десислава Танева в профила си във Фейсбук по-рано днес.

Преди традиционната годишна среща на Асоциацията на земеделските производители в България Танева е посетила Областна дирекция „Земеделие" във Варна, заедно със заместник-министър Васил Грудев и съветника, който отговаря за кампанията по директни плащания, Свилен Костов. Целта на посещението е била да се проведат разговори със служителите и земеделските стопани от областта, както и да стане ясна готовността на службата за кампанията по директни плащания.

"Имах възможността да благодаря на всички, които са били част от трудната компания по подаване на заявленията през 2015 година. Отчетох, че приключихме годината с по-голямо изпълнение на приходите, отколкото през предходната година. За мен е изключително важнa комуникацията с бранша и земеделските производители. Трябва на всеки земеделски производител казусът да се разглежда в посока да бъде решен, а не да бъде пренебрегнат", пише в профила си Танева.

През настоящата кампания ще се следи стриктно дали се изпълнява правилното разпределение на пасищата, мерите и ливадите спрямо броя на животинските единици. "Категорично подчертах, че трябва да изконтролираме много прецизно процеса, за да допуснем заявяване на публичен фонд пасища, мери и ливади, само в размер, който е на съответните животни. Около 33 % от този фонд се заявява без животни, а нашата цел е този дял да го пренасочим към животновъдите", пише още тя.

От своя страна служителите са изказали своята благодарност за това, че Танева е посетила службата днес и са отбелязали, че за първи път им се случва министър да дойде при тях на крака.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай