14:43 ч.

21.07.15

1 мин.

5136

1

0
Свикват референдум с 400 000 подписа
Снимка: Михаил Кършовски

Депутатите свалиха прага за свикване на референдум от 500 000 на 400 000 подписа. Не се приеха предложенията на Патриотичния фронт и Георги Кадиев от БСП за още по-нисък праг.


Отхвърлено беше и предложението на ДПС прагът да бъде по-висок. 


"Подгответе се. Резултатът от референдума на 25-и октомври, проведен заедно с местните избори, ще има обвързващ, задължителен характер за 43-то Народно събрание. И в рамките на един месец ние сме длъжни да въведем смесена пропорционално-мажоритарна избирателна система. Установяваме модел на еднопартийно управление за години напред. Честито" , заяви лидерът на ДПС Лютви Местан.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:06 · 21.07.2015
Вай-вай, Местан ефенди! Ти знаеш дори резултата от референдума. Или се опитваш да го наложиш?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент