Светльо Витков издига поп певица за кметската надпревара в Перник

Светльо Витков издига поп певица за кметската надпревара в Перник | StandartNews.com

Певицата София Георгиева е кандидата за кмет и водач на листата за град Перник на ПП Глас Народен. Това обяви Светльо Витков, лидер партията на пресконференция.

"Глас Народен е единствената партия в новата политическа история на България, която още от началото на създаването си обяви, че няма да влиза в коалиции и спазва принципа си и до сега. Ние не допуснахме да играем с други партии и не подкрепихме статуквото", каза Светльо Витков и допълни, че борбата за кметските постове зависи от личните постижения на претендентите, тяхната работа в обществена полза и подкрепата, която имат или могат да си осигурят от бизнеса, гражданите и разбира се, от статуса на партията, която ги издига.

"Мисията на творците е насочена към хората, за това ще мултиплицирам това, което правя в новото поприще, с което се захващам – политиката. Давам си сметка за отговорността, която поемам. За мен е важно да приобщим и младите в Перник, които да се чувстват съпричастни с това, което се случва в нашия град", така започна своето представяне кандидата за кмет на Перник от Глас Народен София Георгиева. Тя отбеляза, че ще се бори за по-висока степен на информираност и прозрачност от страна на общината.

"Това може да стане, когато в общината създадем специален отдел, който ще инициира срещи с малкия и средния бизнес, с цел запознаването му с всички взети и предстоящи решения на общината", допълни Георгиева. Според нея Перник може да се промени - като се започне от обозначителните табели, транспортът, който да пригодим за хората с увреждания, да развием културния туризъм.

"В областта имаме културно исторически паметници, които трябва да бъдат социализирани, проучени и популяризирани пред Европа и света", каза София Георгиева.

На пресконференцията присъствха Венци Мицов и Николай Николов, които припомниха, че водещ приоритет за Глас Народен винаги са били образованието, науката и културата.

"В България няма специално образование, което да ни направи кметове, политици или президенти, а в тези публично избираеми длъжности, личността стои над всичко. Личните качества на човека стават най-важни и ако той е морален, хората започват да го обичат", допълни Николов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай