Сугарев: Част от подслушванията са частни поръчки

Сугарев: Част от подслушванията са частни поръчки | StandartNews.com

София. Част от подслушванията са ставали по частна поръчка, а не по искане на висшите структури на МВР. Това обяви общественикът и бивш член на ръководството на СДС Едвин Сугарев пред бТВ. Председателят на вътрешната комисия в 40-ото Народно събрание Минчо Спасов също е на мнение, че СРС-тата са се използвали за лични нужди, но именно от ръководството на МВР.

„Няма данни това да е поръчка от висшите структури на МВР, не е честно да говорим за „българския Уотъргейт". Аз имам информация, че част от тези хора работят частно", каза Сугарев.

„Най-лошото в ситуацията е,че МВР се ползва като частна организация за лични нужди, независимо дали са бизнес, или лични целите. Това е одомашняване на институциите", коментира от своя страна Спасов.

Според Минчо Спасов има нарушение на конституцията, а четиримата разследвани служители на СДОТИ трябва да получат прокурорска защита, защото надали са подслушвали по свое желание. Спасов твърди, че е сериозен проблем за системата на национална сигурност е ниското ниво на образование на кадрите в МВР и службите, а вина за това носят политиците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай