Стойнев: Трябва да развиваме ядрената енергетика

Стойнев: Трябва да развиваме ядрената енергетика | StandartNews.com

Трябва да развиваме ядрената енергетика и ние се гордеем с нея. Както можем да говорим и за разширяваме на 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй", така и за стоежа на АЕЦ "Белене". Това заяви министърът на икономиката и енергетиката в оставка Драгомир Стойнев на "Бузлуджа", където се проведе традиционния събор на БСП. "В следващите 20-30 години ние ще имаме нужда от нови мощности, защото сегашните остаряват. Затова трябва да говорим и за инвестиции", продължи той.

За една година се реализирани 2 проекта, които ще привлекат близо 8 млрд. лв. чуждестранни инвестиции и ще създадат десетки хиляди работни места, изтъкна министърът в оставка. "Вече следващото правителство ще продължи по този път", каза още Стойнев.

Румен Овчаров да говори за морал и промяна, малко ми е като виц, коментира Стойнев по отношения на обвиненията на Румен Овчаров. "Приятелският огън в БСП е нещо нормално и не му обръщам внимание. Всички знаем в крайна сметка кой е Румен Овчаров", каза още той .

"За 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" няма да бъдат харчени никакви пари, без да е ясно как ще се финансира и как ще бъдат подписвани договорите", категоричен бе Стойнев. Той допълни, че не трябва големи компании да се обвиняват в корпоративни интереси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай