Стойнев: БСП няма да спечели вота с интриги

Стойнев: БСП няма да спечели вота с интриги | StandartNews.com

Лявото само продължава да губи позиции от търсенето на врага с партиен билет. Вътрешнопартийната интрига изтощава и пречи да правим най-важното - да печелим избори, да правим реална политика за вдигане на икономиката. Това написа във Фейсбук зам.-председателят на БСП Драгомир Стойнев часове след съботния пленум на партията.

По време на заседанието Явор Куюмджиев настоял за оставката на Стойнев в негово отсъствие за работата му като икономически министър в кабинета "Орешарски". "Разбрах задочно, докато съм на конференция за икономическо и енергийно сътрудничество в Югоизточна Европа в Загреб, че е обсъждано искане за оставката ми. Пълна спекулация са причините. Енергийните проекти се превърнаха в инструмент за вътрешнопартийно разчистване на сметки около Конгреса за избор на председател миналата година", реагира още във Фейсбук Стойнев. И директно посочи, че е използвана командировката му, за да бъде ударен сега.

Малко по-късно Георги Кадиев също разкритикува исканата зад гърба на зам.-председателя оставка. "Заедно с Драго Стойнев сме на конференция. Чета по медиите какво се е случило на пленума на БСП вчера. Доста грозна картина. Можеха поне да изчакат да е там", написа в социалната мрежа Кадиев. В същото време пред БНР другият заместник на Михаил Миков - Янаки Стоилов, който е и председател на т.нар. ляво крило в БСП, заяви, че "Този разговор ще продължи". "Това беше заявено и от председателя на НС Михаил Миков - че на основата на тази дискусия трябва да бъдат представени вероятно промени в Изпълнителното бюро", каза Стоилов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай