Стоянова: НС подписва празен чек за 500 млн. лв.

Стоянова: НС подписва празен чек за 500 млн. лв. | StandartNews.com

София. На фона на продължаващите трети ден дебати по член 1 от Закона за държавния бюджет за 2014-та година управляващи и опозиция, чиито представители в студиото на "Тази сутрин" по бТВ бяха Алиосман Имамов от ДПС и Менда Стоянова от ГЕРБ, сблъскаха своите гледни точки по няколко особености на т. нар. фонд за проектно финансиране.

Стоянова разкритикува заложените 500 млн. лв. в бюджета в този фонд по публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите". „Тези 500 млн. лв. ще се изхарчат непрозрачно – Народното събрание подписва празен чек на Министерски съвет", заяви категорично тя.

Имамов изрази несъгласие и обяви, че се знае за какво ще бъдат похарчени тези пари, като обясни единствено, че „управляващите казват къде и как ще се харчат".

Стоянова съобщи, че е предложила в Закона за бюджета да бъде посочено изрично, че 5 млн. лв. от този фонд ще бъдат заложени за конкретен проект в нейния избирателен район – Пловдив. „Не го правя от популистки цели, а с ясното съзнание, че 500 млн. лв. ще се изхарчат непрозрачно. Исках да оборя начина, по който тези милиони ще се изразходват", каза я.

Имамов определи това предложение като „абсолютно популистки предложения на опозицията" - „да вземем от общите пари за нашата община". Депутатът от ДПС изрази мнение, че след член 1 "нов проблем ще бъдат дебатите по член 50, който регламентира бюджетните отношения между централната власт и общините".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай