Столична община инвестира 1 млн. лева в "Шейново"

Столична община инвестира 1 млн. лева в "Шейново" | StandartNews.com

Тази година Столична община ще инвестира в „Шейново" над 1 млн. лева, обеща кметът на София Йорданка Фандъкова по време на представяне на нова апаратура в болницата.

„За нас от Столична Община инвестициите в общинското здравеопазване са много важни. Правим сериозни инвестиции в болнична инфраструктура. За последните 2-3 години около 3 млн. лева са инвестирани в оборудване и ремонти на общински болници. Само тук в болница „Шейново" средствата са малко под 1 млн. лева, инвестирани в различни дейности", допълни още тя.

„Болницата се включи и в скрининговата програма, която вече от няколко години реализираме. Този обновен кабинет е изключително важен за тази програма. Освен в оборудване, Столична Община дофинансира общинските болници с около 10 млн. лева годишно. Около 500-600 хиляди лева е ресурсът, който ежегодно се превежда на болница „Шейново", каза още кметът на София.

„Скрининговата програма за рак на млечната жлеза е най-старата и се развива успешно. Освен нея, от тази година ние включихме и скрининг на простатата при мъжете, както и програмите по инвитро процедурите. Всички тези програми подпомагат финансово нашите болници. Във воденето на тази политика са изключително важни ръководствата на болниците. Много е важно как болниците оползотворяват този ресурс. За радост имаме чудесни специалисти, директорите привличат все по-качествени специалисти", каза още Йорданка Фандъкова.

„Знаете, че „Шейново" е една от най-предпочитаните болници при бъдещите майки, както и при жените като цяло. Освен оборудването, което виждаме тук, предстои цялостно енергийно обновяване на болницата. Спестените средства за отопление и осветление от това обновяване ще са сериозни. Тези спестени средства ще остават за болниците и тя ще може да ги използва както прецени. Също така немалка част от средствата от продажба на „Общинска банка" по мое предложение бяха насочени към здравния сектор", допълни още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай