Станишев впечатлен от концерта на Слави

Станишев впечатлен от концерта на Слави | StandartNews.com

Президентът на ПЕС Сергей Станишев изрази своето удовлетворение от концерта на Слави Трифонов и „Ку-Ку бенд" миналата седмица. Той е бил на стадион „Васил Левски" в София със съпругата и двете си деца.

„Много впечатляващ концерт", каза той пред бТВ.

„Повечето български изпълнители на такива концерти гледат да отбият номера, но Слави се раздаде", допълни той. На въпрос дали е пял заедно с публиката и музикантите, Станишев отвърна „Ние повече слушахме, аз не мога да пея".

„За съжаление си не можахме да стоим до края, с малки деца не може да се стои до късно", призна Станишев.

Той бе категоричен, че не се обижда от скечвете на Слави Трифонов, тъй като политиците не бива да се взимат много насериозно.

„В политиката човек трябва да е последователен. Не можеш два месеца преди изборите да се самономинираш, след като си участвал във вътрешна надпревара и си казал, че ще подкрепиш победителя. В политиката човек трябва да бъде последователен". Това каза в предаването „Тази неделя" лидерът на ПЕС и бивш лидер на БСП Сергей Станишев по повод решението на бившия депутат от БСП Георги Кадиев да се кандидатира за кмет на София и да се съревновава с официалната номинация на БСП – Михаил Мирчев.

„Георги е достатъчно интелигентен политик, има достатъчно опит, не може да не разбира, че обективно помага на ГЕРБ и на г-жа Фандъкова (Йорданка Фандъкова, кандидат за столичен кмет на ГЕРБ). Остават открити въпросите защо", коментира още Станишев.

Според лидера на ПЕС има опит предстоящите местни избори да се превърнат в кастинг и това да подмени политическата надпревара за характера на местната власт и реалните приоритети. „Като лидер на европейските социалисти бих искал да видя много повече взаимодействия между партиите, които се заявяват като леви и прогресивни. Тази тенденция не се постига с взаимни удари под пояса, както това, което се случи в София. Надявам се да е изолиран случай", обяви Станишев. Той призова на втория тур левите партии да подкрепят леви кандидати, независимо от коя партия са.
Относно думите на настоящия лидер на БСП, че Столетницата се е изчистила от зависимости, бившият лидер на партията обяви, че БСП е партия, която е имала най-малко зависимости. „Ние винаги сме били и сме партия, която отстоява каузи. Това е единственият начин за БСП да съществува. И е една от малкото партии, които не зависят от конкретни икономически фактори", категоричен е Сергей Станишев.

Според него в момента Столетницата е единствената партия в опозиция в момента, а всички останали политически сили са се „овъртолили" във властта.

„Сега има една формална четворна коалиция, има ДПС, които фактически по всички важни и ключови гласувания са зад гърба на ГЕРБ. „Атака" наскоро подкрепи конституционните промени. Кой остана извън властта, само БСП", обясни лидерът на ПЕС.

Относно въпросът на премиера и лидер на ГЕРБ защо предишните правителства не са отпуснали пари за авиацията около кризата с ВВС от миналата седмица, Станишев напомни, че неговото правителство е приело през 2008 г. план за модернизация на авиацията. По думите му са били осигурени и средства, но после финансовият министър в първия кабинет „Борисов" е направил най-голямото съкращение на бюджета на министерството на отбраната. Старият трик с прехвърляне към предишните правителства вече не върви, докога, попита Станишев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай