Станишев: Спирането на „Южен поток" е тежък удар за България

Станишев: Спирането на „Южен поток" е тежък удар за България | StandartNews.com

София. Председателят на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев коментира, че "решението на Русия за писане на „Южен поток" е дълбоко разочароващо и това е тежък удар за България." Той говори по време на на кръгла маса „Споразумението за партньорство България - ЕК 2014-2020 г. - възможности и предизвикателства".

„Най-лошото е, че заради непоследователност, заради липса и самочувствие, за 25 години един голям, индустриален проект в България не е реализиран", заяви Станишев.

За влизането на България в Шенген, лидерът на ПЕС заяви, че са заявили ясната си и категорична позиция по въпроса:„България има правото след като е изпълнила критериите за Шенген, да бъде приета. Това е позиция на БСП, която сме отстоявали, дори когато сме били в опозиция. Тук опира и до доверие на ЕС."

Станишев обясни и за негова среща с министър-председателя Бойко Борисов в Брюксел: „Същият ден имаше среща на лидерите на европейските политически партии в централата на ЕНП. Борисов ми се обади, да се видим за темите свързани с Шенген и „Южен поток."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай