Станишев: Ще имаме повече места от ГЕРБ в ЕП

Станишев: Ще имаме повече места от ГЕРБ в ЕП | StandartNews.com

София. "Листата на Коалиция за България обединява хора с политически опит, ясни граждански позиции, ясен професионален профил в различни области на политиката и на европейския живот и ще могат да защитят българския интерес в ЕС, защото на тези избори залогът за бъдещето на България и за бъдещето на Европа наистина е голям", заяви лидерът на БСП, президент на ПЕС и водач на листата на КБ за предстоящите избори Сергей Станишев при регистрирането на листата в ЦИК.

Той обясни, че представителите на листата на социалистите се срещат с членове и симпатизанти на партията през последните седмици, както и той самият.

"От проведените срещи мога да кажа категорично, че БСП е силно мотивирана и очакваме най-голяма подкрепа за КБ на изборите и за това ще се борим. Всеки, който иска социална Европа, към която европейските и българските социалисти се стремим, трябва да подкрепи листата на социалистите", подчерта лидерът на БСП.

Според него видяното в последните 5 години - орязване на социалните и публичните разходи и догматичната политика, която се налага от Брюксел, трябва да се промени, като се върви към нова, социална и справедлива Европа.

"Промяната, която започнахме в България преди 9 месеца, се реализира стъпка по стъпка и последователно от кабинета "Орешарски" и за това той също трябва да получи шанс да продължи. Иначе се връщаме в едни мрачни времена на репресия, газене на бизнеса, социален геноцид и това не трябва да се допуска", категоричен бе той. Според него хората искат България да върви напред и виждат шанс за това в правителството на Орешарски.

Помолен да коментира твърдението на лидера на ГЕРБ, че партията му ще има повече места е ЕП от БСП, Станишев отговори: Ще имаме повече членове от ГЕРБ в ЕП. Борисов да почне да ходи на работа, че за 9, 10 месеца има едно изказване и то процедурно".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай