Станишев: ПАСОК е алтернативата на левия популизъм в Гърция

Станишев: ПАСОК е алтернативата на левия популизъм в Гърция | StandartNews.com

Президентът на ПЕС Сергей Станишев е в Атина, за да изрази своята солидарност с партията преди парламентарните избори на 20 септември.

"Днес съм в Атина не само, за да отпразнуваме 41-вата годишнина на една от най-историческите партиип в нашето социалистическо семейство, но и да изразя моята силна подкрепа към ПАСОК за предстоящите избори.

ПАСОК има историята и опита на утвърдена политическа сила. Партията доказа, че може да съчетава прогресивната визия с отговорната политика. ПАСОК не се е страхувала от вземането на трудни решения, когато такива са били необходими за доброто на страната. Знам, че това ще продължи и под ръководството на нейния нов лидер Фофи Генимата, която съчетава нова модерна перспектива с впечатляващ политически опит.

Последните години бяха много трудни за гръцкия народ, а последните седем месеца –катастрофални за икономиката. Но когато страната бе на ръба, Европейското социалистическо семейство показа още веднъж, че сме на страната на Гърция и нейните хора. Франсоа Оланд и нашето политическо семейство казаха „не" на Грекзит. Ние спечелихме тази битка. Сега заедно с ПАСОК и всички наши партии-членки продължаваме да се противопоставяме на политиката на ограничения на консерваторите.

Единствено ПАСОК може да предложи алтернатива на левия популизъм и неолибералния догматизъм. Сега е времето ПАСОК да върне своето място в политическия живот на страната, в името на растежа и добруването на Гърция и нейния народ.", заяви президентът на ПЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай