Станишев отговори на Дончев: Работата в ЕС е политика

Станишев отговори на Дончев: Работата в ЕС е политика | StandartNews.com

Хасково. "Не е зле Томислав Дончев да излезе от работата на техничар и да разбере, че работата в ЕС е политика, а не правенето на проекти и усвояването на евросредства". Това отговори лидерът на БСП Сергей Станишев задочно от Хасково, цитиран от БГНЕС, на изказването на Томислав Дончев, че най-важната тема в момента е за членството на България в ЕС.

"Господин Дончев се обърква тежко. В последните 5 години политиката, налагана на ЕС и реализирана от Дянков, доведе в България до 400 000 нови безработни и десетки хиляди фалирали фирми. Сега правителството се бори да възстанови справедливостта в страната", каза лидерът на БСП. Той добави, че в манифеста на ЕНП няма една дума за безработицата.

За първи път българите можем да кажем коя визия подкрепяме, гласувайки в европейските избори, това засяга и българските въпроси и мястото на България в Европа, посочи водачът на евролистата на БСП.

По думите на Станишев, БСП е единствената партия, която има ясна платформа и ангажименти и никой друг не представя очакванията на българите и как ще защитим българските интереси. Станишев нарече предстоящите избори титаничен сблъсък, сблъсък на две виждания. "Виждането на ЕНП, които управляват 10 години ЕС и доведоха гражданите на ЕС дотам, че да не искат Европейския съюз, да са разочаровани от него. Гражданите с право питат защо ЕС наля толкова пари да спасява банките, а не помогна на хората", коментира социалист номер 1.

"Алтернативата на ЕНП са европейските социалисти и с нашия кандидат Мартин Шулц, и нашата политика. Тази титанична битка има своето реално измерение и в България", каза Сергей Станишев и добави, че това измерение са БСП и ГЕРБ. 

Някои в ЕС се отнасят към България не като равноправен член, посочи Станишев. по думите му социалистите са тези, които се противопоставят на това. Станишев даде за пример Шенген и позицията на Мартин Шулц, че България е изпълнила всички условия за Шенген и не е справедливо и демократично да се поставят допълнителни условия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай