Станишев не се отказва от БСП

Всеки да загърби лични амбиции и интереси, зове лидерът

Станишев не се отказва от БСП | StandartNews.com

София. Час след като обяви че няма да бъде премиер в следващо правителство лидерът на БСП Сергей Станишев заяви пред Националния съвет на партията, че няма намерение да напуска БСП, а напротив да я води към победа на изборите. Ще реализираме идеите си не сами, анонсира той.

Независимо от резултатите на изборите, аз няма да бъда следващ министър-председател на България, защото трябва, както винаги сме правили, да търсим национално съгласие, обединение на здравите отговорни сили, хора и експерти, граждански сдружения, за да изведем България от това състояние, да отговорим на очакванията на хората. Това обяви пред пленума на Станишев.  Всеки един от нас трябва да загърби лична амбиция и интерес и трябва да оставим партийното на втори план заради интересите на хората, обърна се той към Националния съвет на БСП.

Нашата партия трябва да излезе от ступора. Нашата отговорност е много по-голяма”, посочи червеният лидер. „Питат ме дали се отказвам от БСП. Не, напротив – имам амбицията да водим партията към убедителна победа на изборите, за да реализираме нашите идеи и то не сами. Страната има нужда от правителство с ясна програма, което ще започне да гради нова социална България”, каза Станишев.

ГЕРБ се опитва вече да се държат като опозиционна политическа сила на себе си, на всички безобразия, които са вършили. Грабежът продължава и искат за пореден път да измамят хората. Не можем да допуснем това, защото това означава тотална разруха на държавата. Искаме автентично гражданско общество, което работи ежедневно, а не избухва след години търпение и след това се търси поредният спасител, добави Сергей Станишев. По думите му няма спасители. „През 2001 г. това беше Царя, през 2009 г. Бойко Борисов, който се оказа най-яката проява на всички деформации на прехода, най-олигархичното управление, което е имала България”, подчерта Станишев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай